Edirne Valisi Yunus Sezer: 8 Ayda 12 Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yılın sekiz ayında Edirne’de toplam 12 bin 791 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Sezer, güvenlik önlemlerinin tüm imkanlar kullanılarak artırıldığını ve düzensiz göçmen trafiğinde yüzde 85 oranında bir azalma sağlandığını belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer: 8 Ayda 12 Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurguladı. Güvenlik tedbirleri kapsamında, 345 kilometrelik hudut hattının 300 kilometresinin yenilendiğini ve elektro optik kuleler ile diğer teknolojik imkanların artırıldığını ifade etti. Ayrıca, 107 denetim noktasında kontrollerin gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Bu yıl içinde 451 organizatörün yakalandığını ve bunlardan 209’unun tutuklandığını belirten Sezer, tutuklamalarda geçen yıla göre yüzde 70 oranında bir artış yaşandığını aktardı. Ayrıca, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede 128 bot ve 2 tekne olmak üzere toplam 655 aracın ele geçirildiğini söyledi. Sınır hattında ve kent genelinde sıkı denetimlerin sürdüğünü, bu sayede düzensiz göçmen trafiğinde belirgin bir azalma yaşandığını ifade etti.

Sezer, 8 ayda sınır hattından Bulgaristan ve Yunanistan’a kaçmaya çalışan 363 terör örgütü üyesinin de yakalandığını ekledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer: 8 Ayda 12 Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.